leestijd 10 minuten/

Begin 2015 manifesteerde ik dat ik een partner voor de rest van mijn leven via Tinder zou vinden. Al na enkele dagen was het raak, en ook man Machiel bleek diezelfde manifestatie het universum te hebben ingestuurd. Op onze eerste date werd het al snel duidelijk: we hadden beiden een sterke kinderwens. Een half jaar later begon de gezamenlijke reis naar een zwangerschap, maar we wisten van tevoren niet dat die reis intensief en hobbelig zou worden met de nodige uitdagingen. Een eerste plusje verscheen op de zwangerschapstest. Maar op onze trouwdag volgde een miskraam, en onze huwelijksnacht brachten we samen door in het ziekenhuis. Gelukkig stonden we samen sterk. Het boek Think and Grow Rich gaf mij het inzicht: als je met de kracht van je gedachten rijkdom kunt vergaren, waarom dan ook niet een andere vorm van rijkdom? Zoals een zwangerschap.

___

VERTROUWEN

In drie jaar tijd kreeg ik zeven miskramen en bleef een gezonde zwangerschap uit. Artsen en specialisten in Nederland konden hier geen oorzaak voor vinden. Toen na een uitgebreid proces bij een fertiliteitskliniek in Duitsland bleek dat de kans op een gezonde zwangerschap nihil was, ging ik zelf op onderzoek uit. Een innerlijk weten gaf mij de overtuiging dat het niet klopte wat de Duitse artsen zeiden. Ik had een plaatje in mijn hoofd en was niet van plan dat los te laten. Ik overwon mijn faalangst, schopte het tot orthomoleculair therapeut en besloot mijn eigen koers te gaan varen, zoals ik eigenlijk al mijn hele leven doe. Ditmaal de koers van vertrouwen.

Ik vergeet nooit dat ik na een zoveelste miskraam tegenover een mannelijke gynaecoloog zat en dat hij zei: “ik heb nog nooit iemand ontmoet die tien miskramen heeft gehad, gewoon nog even volhouden.” Ik kon immers zwanger worden. Maar ze wisten niks over hoe je een zwangerschap kunt vasthouden. Ik móest het wel zelf uitzoeken. Ik ben yogadocent en als geen ander weet ik hoe belangrijk lichamelijke en geestelijke balans is en hoe essentieel stressreductie is, dus daar werkte ik aan.

 

Keuzes

Ik maakte rigoureuze keuzes, om energie te sparen. Energie die ik nodig had voor een gezonde zwangerschap. Ik werkte aan hormoonbalans en deed een opleiding tot coach fertiliteitsyoga. Ik lette op mijn voeding en bewaakte mijn nachtrust, zorgde er kortom voor dat mijn lichaam gezond was, en toch was daar weer, na die eerste vreugde over een nieuwe zwangerschap, daarna dat diepe verdriet en teleurstelling.

In Nederland kwamen we nergens voor in aanmerking, dus besloten we voor uitgebreid onderzoek naar Duitsland te gaan, waar meer mogelijk is op dit gebied. Bij de eerste kliniek constateerde men een enorm vitamine D- en ijzertekort. Volgens Nederlandse normen waren die waarden normaal en gezond, terwijl ze me in Duitsland meteen aan het infuus wilden leggen omdat er volgens hun sprake was van een enorm tekort. Dat is toch vreemd?

Ik besloot dat ik zelf meer over voeding moest weten en begon aan de HBO-opleiding tot orthomoleculair therapeut. Dat was nogal wat. Ik had van jongs af aan met de overtuiging geleefd dat ik niet bijster slim was en had te kampen met faalangst. Ik was maar een MAVO-meisje dat na haar eindexamen voor een creatieve richting had gekozen, omdat leren niet haar sterkste punt was. Maar ik slaagde met vlag en wimpel voor deze studie. Ik vond de lesstof zo interessant dat het helemaal niet te moeilijk voor me was. Zo werd ik mijn eigen therapeut.

 

vruchtbaarheidstraject

Hoewel ik geen indicatie had, kwam ik in Düsseldorf bij een tweede fertiliteitskliniek in aanmerking voor een ICSI- vruchtbaarheidsbehandeling, met alle toeters en bellen die je maar kunt bedenken. In de weken die eraan voorafgingen, kreeg ik hormonen ingespoten waardoor ik me vreselijk voelde. Alsof ik in een burn-out zat. Opeens begreep ik ook waarom ik me altijd zo verzet had tegen het gebruik van synthetische hormonen. Maar goed, even doorzetten, het was voor een goed doel, dacht ik.

Vlak voordat de eitjes zouden worden teruggeplaatst, kregen we echter heel erg slecht nieuws. Ik had weliswaar veel rijpe eicellen, en embryo’s van topkwaliteit, maar na onderzoek bleek toch dat de kwaliteit van mijn eitjes helemaal niet goed was. De kans om ooit zwanger te raken was bijna nihil, minder dan 1%. En dan zou het risico op afwijkingen te groot zijn. Ik was letterlijk lamgeslagen. Hoe kon dat nou? Ik had zo’n helder beeld voor ogen: ik met een baby’tje op de bank. Ik geloof dat ik twee dagen aan één stuk door gehuild heb.

 

innerlijk weten

Weer besloot ik me niet neer te leggen bij de bevindingen van de medische wereld, maar op onderzoek uit te gaan. Ik stuitte daarbij op het Amerikaanse boek It starts with the egg. In dit boek vond ik het antwoord waarom het ICSI-traject in Duitsland mislukt was.

Vanaf dat moment, juni 2018, dacht ik: en nu ga ik het op mijn manier doen, zoals het voor mij goed voelt en ik denk dat goed is. We gaan zwanger worden op een natuurlijke manier, punt. In die zomer las ik het boek Think and Grow Rich, ik had er eerst niet zoveel mee, maar het bleef op mijn pad komen. In dit boek wordt veelvuldig gesproken over succes en rijkdom, maar een zwangerschap is ook een vorm van rijkdom! Dus waarom zou die theorie niet op het krijgen van een kind van toepassing kunnen zijn?

 

3D manifesteren

Ik maakte mijn visualisaties tot 3D-real-life-ervaringen. Ondanks de miskramen kocht ik bij iedere zwangerschap babykleertjes, ik was met de babykamer bezig en maakte daar een altaar met een edelstenen en een zwanger Playmobilpoppetje onder de energie van een koperen Pyramide. Ik ging juist op kraambezoek om “baby te snuiven” en baby’s vast te houden, ik rook aan luchtjes die me terugbrachten naar de babytijd van mijn dochter (13 jaar). We kochten een kitten, zo kon ik alvast mijn moedergevoelens botvieren om een babypoes. Ik ontliep de confrontatie met een onvervulde zwangerschap niet, ik zocht het juist op. Ik voelde ook geen gemis of afgunst als ik zwangere vrouwen zag. Er was allen maar vertrouwen: mijn tijd komt nog, dacht ik glimlachend. Het was een mooie les in geduld- en vertrouwen-hebben, vertrouwen dat we op de goede weg waren. Samen met mijn man Machiel besloten we het pad van de kalmte en vertrouwen te bewandelen en niet langer door angst te worden aangestuurd. Ondanks alle tegenslagen, de tijdsdruk van leeftijd, alle miskramen was de rust en het vertrouwen zo groot, plan B was gewoon geen optie. Het was niet meer: wat als er geen kindje komt, maar: er komt gewoon een kindje. We weten alleen nog niet precies wanneer.

 

BAM!

Na vier jaar proberen, op de volle maan van mei 2019, raakte ik zwanger, ik wist het, ik voelde het: deze blijft zitten. Ik kreeg ongevraagd een signaal van het universum: het is goed. De zwangerschap voelde goed, er was vertrouwen en rust. Ondertussen is zoonlief Miika al weer tuim 1,5 jaar.

 

Spirituele zwangerschap

Ik deel mijn verhaal niet omdat ik denk dat ik alle wijsheid in pacht heb over zwanger raken. Het laatste wat ik wil is iemand valse hoop geven. Ik zeg ook niet dat je er met enkel visualiseren al bent. Mijn boodschap is dat er meer wegen te bewandelen zijn dan die van de gevestigde medische wereld, en dat een zwangerschap al ver voor de aardse zwangerschap plaatsvindt. Dat een proces van zwanger-worden ook een heel mooi en waardevol proces kan zijn van persoonlijke groei en je al laat groeien in het moederschap. De gedachte dat het nooit zou lukken kan ondraagelijk zijn, daarom is het ook zo lastig om 100% vertrouwen te hebben. Het is een kunst het gemis niet vooraf al te voelen en geduld te hebben. Ik weet zeker dat het ons gelukt is door geduldig te zijn, te blijven vertrouwen. Je moet de kracht van je gedachten niet onderschatten en dat die twee kanten op werkt. ‘Vertrouwen brengt je naar je doel, angst houd je ervan weg.’

Met mijn professionele kennis en persoonlijke ervaring begeleid ik vrouwen naar een gezonde zwangerschap. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is dit een holistisch proces waarmee ik werk met verschillende inzichten, zowel aards als spiritueel.

Dit artikel is aangepast en heeft ook gestaan in het magazine LEEF van Michael Pilarczyk

Liefs,
Jennet

error: Content is protected !!

WIL JIJ OOK RIJKDOM EN GEZONDHEID?

Bedankt voor je aanmelding. Ik beloof dat ik je niet zal SPAMMEN.